Persberichten

BELANGRIJK BERICHT 17-03-2020


Helaas hebben we vanavond, als bestuur, moeten besluiten om de auto/vaartocht voor onze ouderen in Voorschoten dit jaar 
niet door te laten gaan i.v.m. het Coronavirus.
Onze doelgroep is te kwetsbaar!
De dag is al snel en de voorbereiding is nog maar kort. 
We hopen dat we volgend jaar op 12 mei weer op u mogen rekenen.
En dan gaan we toch varen, want het blijft de 90e tocht.

We zullen dit zoveel mogelijk communiceren naar de ouderen via de krant, de inleverpunten, facebook en de website.

Groeten en blijf gezond,

Namens het hele bestuur,
Marijke Klijn, voorzitter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 9 mei gaat de 88e Autotocht voor de Voorschotense Ouden van Dagen van start en het Comité is al druk bezig met de voorbereidingen. Deelnemers kunnen zich inschrijven via het formulier hiernaast.

Voorschoten - Traditiegetrouw wordt de route nog niet bekend gemaakt. 'Dat is een verrassing', zegt voorzitter Marijke Klijn. Ze is al 15 jaar verbonden aan de tocht en de laatste drie jaar als voorzitter. 'Maar het wordt wel weer een traditionele tocht. De deelnemers worden om kwart over 12 opgehaald en halverwege de route wordt er gestopt voor een drankje, een klein hapje en natuurlijk de bingo. Daarna gaat het richting Voorschoten voor het traditionele diner bij De Gouden Leeuw. Mét muziek natuurlijk en daar kan ik wel een klein tipje van de sluier oplichten. We gaan terug naar de jaren zestig met Sound Sixties van Peter de Ridder.'

Maar vooralsnog is het vooral regelen. 'De laatste jaren hebben we 200 deelnemers gehad. Zij moeten worden opgehaald en thuisgebracht door onze vrijwilligers, dat zijn er zo'n 75 in totaal. Daarnaast hebben we altijd een arts, verpleegkundigen en EHBO'ers. De chauffeurs moeten allemaal instructie hebben, waar moeten ze de mensen ophalen en in welke volgorde. Je ziet op de dag van de autotocht dan ook talloze auto's kris kras door Voorschoten rijden met een plakkaat 'Autotocht Ouden van Dagen. Overigens hebben we ook altijd een hele lijst met chauffeurs, zo leuk vinden ze het om mee te gaan. Er is zelfs een wachtlijst.'.

Ook de Autotocht Ouden van Dagen krijgt minder subsidie van de gemeente. Daarom zijn de 'Vrienden van de Autotocht' in het leven geroepen. Voor éénmalig 10 euro bent u een jaar lang vriend. Ook deelnemers kunnen vriend worden, zij krijgen dan volgend jaar voorrang bij de inschrijving. Aanmelden kan via emailadres marijke@klijn.eu.
Daarnaast is er ook dit jaar weer de broodnodige collecte', zegt Marijke. 'Wij zijn op zoek naar collectanten die van 18 - 22 april in hun eigen wijk of straat met de collectebus rond willen gaan. Een á twee uurtjes langs de deuren in je eigen straat levert altijd een goede opbrengst op.' Wie zich hiervoor wil inzetten kan Peter Woesthoff bellen op het telefoonnummer 071.5313491. Sponsors voor de autotocht kunnen bellen met Jan Teske 06.10613561.


Autotocht Ouden van Dagen succes

15 mei 2013

Wethouder Inge Adema was op woensdag 15 mei te gast bij de autotocht van het Comité Autotocht Ouden van Dagen. De tocht wordt ieder jaar gehouden voor alle ouderen boven de 67. Ook dit jaar was de tocht weer een succes, net als het afsluitende diner in restaurant de Gouden Leeuw. 'Het was weer een geweldige dag met veel blijde en dankbare gasten!' aldus een van de organisatoren, Marijke Klijn-Griffioen. De autotocht is mogelijk dankzij de vele vrijwilligers, die de deelnemers ophalen voor een rit in de omgeving.  

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

In Memoriam Marrie Verschoor

Het opstarten van het nieuwe seizoen in de aanloop naar de autotocht van 9 mei a.s.  is helaas anders gelopen dan wij hadden kunnen denken.
Op 20 oktober j.l. overleed Marrie Verschoor.  Zij was sinds de zomer van 2011 ernstig ziek en al snel bleek dat er geen genezing mogelijk was. Marrie heeft zich altijd met veel enthousiasme ingezet voor de autotocht. In het bestuur is door haar overlijden een plaats opengevallen, die wij op dit moment aan het opvullen zijn. We missen haar inbreng en zullen haar niet snel vergeten.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
autotocht Ouden van Dagen komt eraan
Groot Voorschoten
11 apr 2011

VOORSCHOTEN - Een typisch Voorschotens fenomeen komt er weer aan. Aan alle ouderen boven de 67 jaar die van gezelligheid houden in Voorschoten; op woensdag 11 mei organiseert het Comité Autotocht Ouden van Dagen weer de jaarlijkse autotocht met afsluitend diner in restaurant de Gouden Leeuw.
Het maakt niet uit of u zelfstandig, in een aanleunwoning of verzorgingshuis woont. Misschien komt u uw vrienden, buren of kennissen van vroeger weer tegen. U wordt door een vrijwillige chauffeur opgehaald rond 12 uur (u krijgt daar na inschrijving bericht over). Daarna volgt er een leuke rit door de omgeving. Vervolgens is er een tussenstop in een restaurant en daarna gaan we naar de Gouden Leeuw voor het diner. Na afloop wordt u door uw chauffeur (rond 20.00 uur) weer thuis gebracht.
Inschrijven? Binnenkort staat het formulier in de krant.
2010

In memoriam: Jos

Jos de Feiter, of zoals veel Voorschotenaren hem kenden, de man op de scooter, is overleden. Hij is vorige week op Rosenbugh begraven.

VOORSCHOTEN - Onder enorme belangstelling is Voorschotenaar Jos de Feiter vorige week begraven. Hij overleed toch nog onverwacht op bijna 57-jarige leeftijd. Jos deed veel vrijwilligerswerk. Onder andere bij het comité Autotocht Ouden van Dagen. Marijke Klijn van het comité schreef dit In memoriam. "Jos kwam acht geleden bij ons en was een zeer aanwezige factor. Hij hield zich voornamelijk bezig met het werven van sponsors. Met zijn overtuigende babbel wist hij altijd veel geld los te maken. Daarnaast was Jos actief met het uitzetten van de route voor de autotocht. Hij was daar zeer secuur in en verwachtte van het comité controle-ritten om de rit perfect te laten verlopen. Elk kruispunt en bocht moest goed op papier staan. Ook het parkeren bij diverse gelegenheden onderweg werd tot in de puntjes geregeld. Het starten bij het zwembad was belangrijk. Gelukkig had Jos genoeg volume in zijn stem om iedereen op tijd te laten vertrekken. Dat kwam ook bij de bingo altijd goed van pas. Jos regelde ook de musici, die 's avonds het diner opluisterden. In 2008 heeft hij door zijn volharding Willeke Alberti weten te arrangeren en was daar zichtbaar trots op. Daarnaast was Jos altijd bereid om te helpen. Even naar een verzorgingstehuis, post rondbrengen, iemand bellen, meetellen met de collecte, ergens iets of iemand ophalen: geen probleem, ondanks zijn lichamelijke beperkingen. De leden van het comité waren allemaal enorm op Jos gesteld en zullen hem als mens, regelaar en meedenker missen.

bron: Groot Voorschoten


2008

VOORSCHOTEN - Onder welhaast tropische temperaturen vond vorige week de jaarlijkse ouden van dagen tocht plaats. Maar dat was niet zo erg want de rit ging deze keer niet ver. Naar Nootdorp en om precies te zijn, Het Witte Paard, en daar was het lekker koel. De dag verliep deze keer anders dan anders. In plaats van een bingo was daar Willeke Alberti. Zij zong de sterren van de hemel tijdens een speciaal concert voor de Voorschotenaren. "Eigenlijk wilden we dit vorig jaar al", glundert voorzitter Co Monker. "Maar toen kon Willeke niet. Dit jaar wel. In het diepste geheim hebben we alles georganiseerd want het moest een echte verrassing worden." En dat lukte. 'Telkens weer', 'Spiegelbeeld' en 'Ome Jan', ze kwamen allemaal voorbij en werden uitbundig meegezongen. "Willeke doet dat fantastisch", vertelt Co. "Ze is een echte Amsterdamse meid zonder kapsones." En de voorzitter kan het weten want hij groeide ook op in De Jordaan. Er was dus een klik. Na afloop van het concert wilde Willeke best even poseren en handtekeningen uitdelen. Daarna ging het in rap tempo via de landgoederenroute door Wassenaar terug naar Voorschoten waar in De Gouden Leeuw het diner wachtte. Hier traden de Bierbengels op, het combo Raymond en accordeonist Henk. Traditioneel werden de gasten uitgeluid door de Harmonie Laurentius. "Dit was fantastisch", vindt één van de gasten. "Volgend jaar ga ik weer mee."

bron: de weekkrant

Site door Compleet IT